100728-mercedes-cls

Vägs ände för CLS generation ett

Första generationen Mercedes CLS presenterades 2004 och kom att sätta en trend i bilvärlden. Modellen har nu nått slutet på sin livscykel, sista exemplaret rullade ut från fabriken igår.

Sedan 2004 har över 170 000 exemplar av första generationen Mercedes CLS passerat ut från Mercedesfabriken i Sindelfingen utanför Stuttgart. Sedan igår är det dock officiellt slut, då rullade nämligen den allra sista bilen, en svart CLS 550 med AMG-sportpakt beställd av en amerikansk kund, av bandet.

CLS var när den presenterades 2004 den första modellen att lanseras under den nya populärbenämningen "fyrdörrarscoupé", och den kom att skapa en trend i bilvärlden som vi ännu inte sett slutet på. Fabriken kommer nu att byggas om och anpassas till att bygga helt nya CLS som kommer att presenteras på bilsalongen i Paris i september och hitta ut till handlarna nästa år.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!