Vägs ände för Lexus IS F

Sagan är all för Lexus M3-utmanare IS F. Tillverkningen har stoppats efter 11 000 sålda exemplar.

Har du haft Lexus IS F på din lista över potentiella nybilsköp så får du nu en blank rad i listan i stället. Produktionen av modellen har nämligen lagts ner, bekräftade en representant för det japanska premiummärket i en intervju med holländsk media gångna veckan.

Modellen som lanserades år 2007 nådde aldrig riktigt de stora framgångar som man hoppats. Endast 11 000 exemplar såldes under dess livstid.

Saknar du IS F så har dock Lexus nu i stället RC-F, som i praktiken är en prestandacoupé av nya IS-modellen. Och fler prestandabilar är att vänta från märket, bland annat en 475-hästars produktionsversion av koncepten LF-LC.

Dessutom finns det en chans att IS F kan återkomma. Chefen för Toyotas motorsportavdelning, Rob Leupen, har i intervjuer hintat om att en ny prestandamodell av IS, med hybriddrivlina, är på gång.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!