Vägverket sponsrar utveckling av alkolås

Volvo Personvagnar ska göra mer användarvänliga alkolås. Detta uppmuntras mycket av Vägverket som skänker 8,3 miljoner från Skyltfonden till projektet.

Alkolås på bilar, lastbilar och bussar blir allt vanligare i Sverige. En allmänt positiv inställning hos folket har bidragit till att flera tusen fordon har utrustats med alkolås.

Nu vill Volvo och Vägverket se att betydligt fler väljer att utrusta sin bil med alkolås, därför ska mer användarvänliga alternativ utvecklas. Detta projekt som Volvo nu rullar igång sponsras av Vägverkets Skyltfond. Från den har redan Saab fått bidrag för att själva utveckla ett enklare alkolås, nu får alltså Volvo 8,3 miljoner kronor för att göra samma sak.

Vägverktes Skyltfond har som syfte att ge stöd till idéer och projekt inom trafiksäkerhetsområdet. Pengarna kommer från avgiften för personliga registreringsskyltar. Avgiften är på 6000 kronor varje år och 5400 av dessa går till Skyltfonden. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!