Vägverket tar sitt straff

Vägverket har beslutat att återkalla överklagandet av Stockholms tingsrätts dom i asfaltkartellsmålet. Detta innebär att Stockholms tingsrätts dom står fast mot Vägverket, det vill säga Vägverket får betala 50 miljoner kronor i konkurrensskadeavgift.

Stockholms tingsrätt avkunnade, den 10 juli 2007, fällande dom i asfaltkartellmålet. Den innebar att samtliga stämda företag, däribland Vägverket Produktion, anses ha varit delaktiga kartellverksamhet. 

Konkurrensskadeavgiften för Vägverket Produktions del utdömdes till 50 miljoner kronor. Konkurrensskadeavgiften för övriga större företag blev; Skanska 170 miljoner kronor, NCC 150 miljoner kronor och för Peab-bolagen 88 miljoner kronor. 

Det var för fem år sedan som Konkurrensverket började nysta i en misstänkt kartell med byggbolagen Skanska, NCC, Peab och Vägverket Produktion.Bolagen misstänktes för att ha gått samman för att hålla priserna uppe för vissa utlagda arbeten, bland annat asfaltering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!