090101-vägarbetare-misshandel

Våld mot vägarbetare allt vanligare

Hur osannolik rubriken än låter så är den faktiskt helt sann i dagens Sverige. I går, på självaste nyårsafton, slogs en vägarbetare blodig av en bilist med kort stubin efter att denne tröttnat på tiden det tog att passera vägarbetet.

Det var på nyårsaftonens morgon på riksväg 40 utanför Jönköping som en vägarbetare blev misshandlad. Enligt polisen var det några personer i en bil som var missnöjda med att det tog för lång tid att ta sig förbi vägarbetsplatsen, så de hoppade helt sonika ur bilen och slog vägarbetaren blodig. Han klarade sig dock undan med lindriga skador, som tur var.

Nu går facket ut med kravet att de vill se krafttag mot det ökande våldet från aggressiva bilförare.

– Jag tror tyvärr att det här är ett problem som vi bara ser begynnelsen på. Det är märkligt att folk inte har förståelse för att vägarna måste repareras. Vi har fått fler rapporter om sådana här händelsen på senare tid. Länge var det en helt främmande företeelse, säger Björn-Inge Björnberg, ombudsman på Seko för Väg och ban-sektionen till TT.

Så det räcker inte längre att svära för sig själv bakom ratten om det går trögt förbi en arbetsplats? Måste man nu också gå ut och ge sig på de stackars vägarbetarna som gör sitt bästa för att få oss bilister att trivas på vägen?! Man kan ju fråga sig vart världen är på väg!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!