110512-tv live bilfestival

Välkommen på bilfestival

Kryssa 21–22 maj i din kalender. Då träffas vi på Teknikens Världs stora bilträff. Se på hundratals bilfavoriter från förr, kör veteranrally, få din hobbybil proffsfotograferad och häng med på årets stora klassikerauktion där buden ges på plats. Fyndchans på många samlarbilar!

Teknikens Värld kickstartar årets sommarsäsong med en stor bilträff på sagolikt vackra Marieholms Bruk, strax söder om Jönköping. Att vi har valt Marieholms Bruk har sina speciella orsaker. Bruket är ett gammalt järnbruk som tillverkade jordbruksmaskiner fram till 1940-talet. Bruksparken är grönskande och bryts upp av dammar och kanaler. Det är svårt att tänka sig en mer passande omgivning för våra skönheter.

De historiska lokalerna finns fortfarande kvar vilket innebär 9 000 kvadratmeter under tak i tre mässhallar. Här kan du se på ett 40-tal samlarbilar som kommer att auktioneras ut på söndag. 

Evenemanget kommer att rulla hela helgen. Kom hit och stanna hela helgen eller vik lördag eller söndag för ett besök. Fri entré till hela utställningsområdet, så när som på en parkeringsavgift.

På lördagen kommer det att gå bilkaravaner från norr med start i Stockholm, och från väster med start i Göteborg och från söder med start i Helsingborg. Följ med i kortegen och sätt färg på våra landsvägar. Vi håller ett ”lagom” tempo och tar tid för en eller flera kaffepauser.

Sedan börjar det roliga. Se på alla entusiastbilar som står uppställda på området, låt Teknikens Världs bilfotografer ta professionella foton på din ögonsten. En portfolio med bilder är ett minne som varar och som dessutom gör bilen mer lättsåld den dagen du ska byta bil. 

Redaktionen är på plats på Marieholm Bruk. Prata med oss och ta en tur i vår ”älgtestbana” med vår rattvirtuos Ruben Börjesson. Ingen svensk har gjort lika många undanmanövrer som Ruben!

 

Kom och ställ frågor om din bils åkommor, vi bjuder på mekartips. Undrar du vad din bil är värd? Prata med entusiastbilexperten Michael Luft och få din bil värderad.

Det är också Michael Luft som håller i den stora samlarbilsauktionen på söndagen. Där kan du bjuda på ett 40-tal hobbybilar på plats. Bilarna som ska säljas presenteras på vår hemsida och bud per Internet mottages fram till en timme före auktionsstart. Sedan är det ”på plats-bud” som gäller. 

– Auktionen blir en riktig folkfest, det gäller att komma i tid om du ska ha en bra plats, manar auktionsgeneralen Michael Luft.

Marieholms Bruk kommer att öppna den gamla fabriken från 1836 för oss, med hantverkare och smeder. Med vattenhjulets hjälp startas stora stånghammaren – en stor upplevelse för alla historiskt intresserade.  

Du är också välkommen att ta en tur med din hobbybil på vår tipsrunda. Vi har lagt upp en slinga i omgivningarna med kluriga frågor som sätter ditt bil- och allmänkunnande på prov. Fina priser väntar den som prickar rätt.

På lördag kväll drar vi oss inomhus. Då väntar middag i brukets stora festlokal och show med gruppen Starboys.

Har vi övertygat dig? Då ses vi lördag eller söndag eller hela helgen (21-22 maj) – valet är ditt!

 

Läs mer om bilfestivalen, programmet, tips på boende och om hobbybilsauktionen på teknikensvarld.se/live.

Show med Starboys

Show med Starboys klockan 20.30 den 21 maj på Teknikens Värld LIVE bilfestival

Kom och upplev Starboys färgsprakande show med Björn Starrin i spetsen, känd från filmerna Bröllopsfotografen och Smala Sussie med mera. Showen är en härlig blandning av sång, musik och humor i absolut världsklass.

Efter showen blir det dans till Michael Bäcks band Hitmaskinen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!