100817-saab-jobb-nej Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Var tredje ville inte komma tillbaka till Saab

Det var inte helt lätt för Saab att förstärka personalstyrkan igen efter den värsta krisen. När drygt 200 personer skulle återanställas före sommaren tackade var tredje nej till att komma tillbaka till sitt gamla jobb.

 Både Saab och Volvo har fyllt på med nytt folk igen i takt med att efterfrågan på bilarna har börjat öka. Men helt lätt verkar det inte ha varit. Strax före semestern återanställde Saab 224 personer för att möjliggöra produktionsökningen från 28 till 39 bilar i timmen. Intresset visade sig dock vara lågt, nästan var tredje tillfrågad på förturslistan tackade nej till att komma tillbaka, rapporterar Dagens Nyheter. Det låga intresset kom som en överraskning.

– Det gjorde mig överraskad.   Runt 30 procent av  de tillfrågade sade nej. En del hade fått jobb på andra ställen. En del hade funderat och tänkt att de vill göra något annat med sitt liv och börjat studera. En del hade flyttat hem till orten de kommer ifrån och ville inte bryta upp igen, säger Håkan Skött, verkstadsklubbens ordförande till DN.

I fabriken i Trollhättan är det full fart igen efter tre veckors semester. För många blev det kortare semester än vanligt eftersom allt fokus för stunden ligger på att hålla produktionen uppe.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr