Foto: Saabsunited.com

Världen firade Saab

Under parollen We Are Many, We Are Saab, eller Vi Är Många Vi Är Saab på svenska, firade Saab-entusiaster världen över sitt favoritmärke i helgen.

Saab-entusiaster organiserade under helgen en större hyllning till det nu avslocknade bilföretaget Saab Automobile. I Holland var förre Saab-chefen Victor Muller det stora dragplåstret på träffen som lockade över 1 500 entusiaster till hangaren i Valkenburg. Här hemma i Sverige åkte flera korteger från ett flertal svenska städer ner till Trollhättan, med uppgift om uppåt 850 deltagare. 

 Tim Rokka är en av organisatörerna bakom träffen i Sverige och driver även forumet Saabsunited. 

 – Vi vill visa vårt stöd. Vi vill att det här ska ordna upp sig, att Saab får en ny ägare och de anställda får tillbaka sina jobb, säger han till Expressen. 

 Över hela världen firades Saab i uppåt 40-talet länder i över 100 städer. I Paris kom över 200 Saabar, men det var inte bara i Europa som märket firades. I Taiwan organiserade den lokala Saab-klubben ett möte i Taipei, och i Minsk i Vitryssland parkerade en lång rad olika Saabar på samma plats. 

 Nedan är ett urval av filmer som lagts upp på Youtube efter träffarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!