Världens första bilhandlare – enbart för kvinnor

Nu öppnas världens första återförsäljningshall för bilar, avsedd enbart för kvinnor, i Saudiarabien. Inte nog med att kvinnor från och med i juni ska få köra bil i det gammalmodiga landet, nu ska de kunna köpa bil också...

I höstas skrev vi om att Saudiarabien har vänt i frågan kring kvinnlig bilkörning. Sedan landet blev självständigt 1932 har det varit förbjudet för kvinnor att köra bil och förbudet har försvarats hårt av framför allt den religiösa ledningen som har menat att kvinnor är olämpliga bakom ratten. Men i höstas beslutades det att kvinnor, från och med juni i år, ska få köra bil.

Detta får nu konsekvenser. Som en reaktion på beslutet öppnas en bilhall enbart avsedd för kvinnliga bilköpare i den saudiarabiska staden Jeddah. Bilhallen ska var den första i världen där det enbart tillåts kvinnor, rapporterar Automotive News.

Varför inte män tillåts i bilhallen framgår ej. På samma sätt är det oklart om kvinnor tillåts i andra bilhallar än just den här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!