Världens snabbaste roadster i Genève

Världens snabbaste roadster i Genève

Pagani Zonda F Roadster är enligt Pagani själva världens snabbaste, mest exklusiva, mest kraftulla och dyraste roadster i världen. Bilen ska handbyggas i endast 25 exemplar.

Den nya juvelen i familjen, som Pagani kallar den ska visas på tisdag i Genève. Pagani lovar att roadstern ska bjuda på samma prestanda som coupén men med nöjet att känna vinden i håret.

Bokstaven F i modellbeteckningen betyder att modellen är en hyllning till Juan Manuel Fangio och en häftigare version än den vanliga roadstern. 

Tack vare att det mesta i chassie- och karossväg är gjort av kolfiber stannar tomvikten på 1230 kg. Tillsammans med 7,3-liters V12:an från AMG med sina 650 hästkrafter och 780 Nm blir Zonda F Roadsters vikt/effektförhållandet imponerande 1,9 kilo/hästkraft. Det skickar bilen från stillastående till 100 km/h på 3,6 sekunder. 200 km/h nås efter 9,8 sekunder. Toppfarten uppges vara över 345 km/h.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!