071114-vatgastillverkning

Vätgas är framtiden!

Nu har forskare vid Pennsylvania State University lyckats finna en ny revolutionerande metod för att framställa vätgas till exempelvis hydridfordon.

Vätgasdrivna bränslecellsfordon har en stor potential att bli ett idealiskt miljöfordon då de endast släpper ut vattenånga som ”avgaser”. I dagsläget är dessvärre produktionen av vätgas beroende av fossila bränslen som exempelvis olika typer av naturgas.

Nu verkar forskare vid Pennsylvania State University (PSU) vara nära att finna en lösning på problemet. Genom en avancerad process där elektroner och protoner från bakterier konsumerar organiska ämnen (exempelvis avfall) och genom att tillföra elektrisk ström produceras vätgas. I samband med testerna tillfördes extremt lite spänning (mellan 0,2 och 0,8 volt).

 – Processen genererar 288 procent mer energi i form av vätgas än den elektricitet som tillförs, förklarar Bruce Logan vid Pennsylvania State University.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!