Verkliga avgasvärden ska mätas i London och Paris

Huvudstäderna London och Paris blir nu ämne för biltester. Där ska från och med i år olika modellers verkliga avgasvärden mätas.

Gatorna i London och Paris kommer utgöra testområde för att mäta bilars verkliga utsläpp och inte vad de släpper ut i laboratoriemiljö, som brukligt hittills. Det har stadens politiker och flera stora biltillverkare enats om.

Med det hoppas man på sikt förbättra luften i de båda städerna samt att kunna presentera för invånarna från vilka fordon de olika avgaserna kommer ifrån. Testerna ska komma igång i år och resultaten ska kunna ses på webben.

Avgaser kan ledas till 9 000 och 2 500 dödsfall per år i London respektive Paris, hävdar man.

Arbetet kommer göras med hjälp av portabel utrustning och i samarbete med organisationen International Council on Clean Transportation och Emissions Analytics, vars introduktionsfilm du kan se nedan.

Båda städerna ingår i C40-organisationen som omfattar städer i över 50 länder där flera kommer att införa förbud mot dieselbilar 2025

.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!