Vi kör McLaren 600LT på Hungaroring

Hans Hedberg har begett sig till Hungaroring för att sätta tänderna i McLarens nya "longtail" 600LT.

I somras presenterade McLaren det starkaste, snabbaste och längsta i sin så kallade Sport Series-klass. Jo, du läste rätt. Den längsta modellen i klassen, det rör sig nämligen om en så kallad "longtail".

 Nu finns detta nummer att köpa. Förutom McLaren 600LT bjuds du även på, bland annat, första testet med nya Audi A6 Avant.

McLaren 600LT heter modellen som är baserad på populära 570S men med 7,5 centimeter längre kaross.

Trots att den är längre har nästan 100 kilo bantats bort jämfört med 570S. Den stora bakspoilern lade till 3,5 kilo, så hundra jämnt nåddes inte riktigt.

Men det gör inte så mycket, motorn vässades i stället. Maskinen är densamma som i 570S, det vill säga V8:an på 3,8 liter men med 600 hästkrafter och 620 newtonmeter. 30 respektive 20 mer än i 570S.

Nu har Hans Hedberg begett sig till Hungaroring i Ungern för att köra just McLaren 600LT. Han säger att bilen ökar hjärtrytmen. Om det även gäller oss betraktare kan vi ta reda på i filmen nedan och i Teknikens Värld nummer 23/2019 som finns ute i butik nu.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!