081105-snabbaste-bil-2008

Vilken är snabbast? Corvette ZR1, Ferrari 599 GTB, Nissan GT-R eller Porsche 911 GT2?

Amerikanska Motor Trend har nyligen genomfört ett av de mest ultimata supersportbilstesterna som världen skådat på sistone. De ställde upp fyra hästkraftstinna monster på en linje för att sedan ta reda på vilken som är snabbast rakt fram.

Det är mycket snack om vilken av de mer ”vanliga” supersportbilarna som är snabbast just nu. Då bortser man alltså får monster som Koenigsegg, Bugatti och Shelby Supercars. Slaget om Nürburgring verkar aldrig ta slut, biltillverkare efter biltillverkare låter sina senaste fartvidunder köra varvet för att klå konkurrenterna. Hittills är Corvette ZR1 snabbast bland de serieproducerade bilarna (om man bortser från specialmodellen Dodge Viper SRT-10 ACR).

Amerikanska motortidningen Motor Trend beslutade att ta saken i egna händer – att ta de snabbaste bilarna (mer eller mindre) just nu från Italien, Japan, Tyskland och USA och låta dem göra upp med varandra.

På en linje ställde de upp Corvette ZR1 med 647 hästkrafter och bakhjulsdrift, Ferrari 599 GTB Fiorano med 620 hästkrafter och bakhjulsdrift, Nissan GT-R med 480 hästkrafter och fyrhjulsdrift samt Porsche 911 GT2 med 530 hästkrafter och bakhjulsdrift. Alla fyra bilarnas siffror för 0-100 km/h är hyfsat likvärdiga.

När startmannen räknat ned och gaspedalerna tryckts mot mattan, vilken tror du är snabbast rakt fram? Svaret har du i filmen nedan.

Hela Motor Trends test kan du läsa genom att klicka på länken nedan. Testet är helt enkelt ett toppfartstest runt Las Vegas Motor Speedway.

Läs mer

Provkörningar

Extern länk

War of the Worlds: ZR1 vs GT2 vs 599 vs GT-R

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!