Volkswagen Amarok gör lumpen

Rheinmetall MAN Military Vehicles gör Volkswagen Amarok både bepansrad och redo för världens oroshärdar.

Rheinmetall brukar i vanliga fall bygga tyngre bepansrade militärfordon, men Amarok M är företagets första försök till att anpassa ett civilt fordon till militära ändamål.

 Den militära upplagan av Amarok visades upp på försvarsmässan Eurosatory Defence and Security och har byggts för att passa en rad olika uppgifter. Enligt tillverkaren har Amarok valts ut för sina terrängegenskaper och driftsäkerhet (och möjligtvis för att Volkswagen äger MAN som i sin tur äger 49 procent av Rheinmetall). 

 Amarok M kommer beroende på utförande få bland annat en kraftig stötfångare som ska klara att slå sönder vägspärrar, förstärkt chassi, fästen för medelstora och stora maskingevär och plats för kommunikationsutrustning. Bilen har även förstärkt upphängning och extra skydd för bränsletank, motor och växellåda, enligt AutoBild. 

 En rad bensin- och dieselmotoralternativ kommer erbjudas till Amarok M från 121 hästkrafter upp till 177 i värstingmodellen. Växla kan man göra med en sexväxlad manuell låda alternativt en åttaväxlad automatlåda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!