Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen Beetle Cab presenteras i Los Angeles

På bilsalongen i Los Angeles i november bjuder Volkswagen på två produktnyheter. Den ena är nya Beetle i cabrioletkostym.

När första generationen av Volkswagen New Beetle presenterades 1997 skulle väntan vara ända till 2003 innan en cabrioletversion dök upp. Den andra generationen, som presenterades i våras, har ännu inte dykt upp som cabriolet. 

Så lång väntan som för förra generationen ska det dock inte bli, för redan nästa månad kommer nämligen en tygtaksförsedd version av den retrostukade bilen att premiärvisas på bilsalongen i Los Angeles. Man får anta att platsen är väl vald, då många av de Beetle cabriolet som sålts av utgående generation har hamnat just i kaliforniska kuststäder.

Trots att bilsalongen i Los Angeles inte är lika stor och välkänd som bilsalongerna i Detroit och Frankfurt/Paris kommer inte Beetle cab att vara ensam i Volkswagenmontern. Tyskarna planerar nämligen att visa upp två nya modeller. Vad den andra är vet vi inte än, men rykten säger att det kan röra sig om antingen en helt ny crossoverliknande modellserie eller en variant på en befintlig modell. Dessutom vet vi att Volkswagen valde bort att visa en konceptbil på nästa generation Phaeton i Frankfurt tidigare i höstas. Kanske får vi se den i Los Angeles i stället? Alltså får vi förmodligen anledning att återkomma när mer officiella uttalanden är gjorda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!