Volkswagen Beetle Dune i produktion 2016

Volkswagen meddelar, med hjälp av en film, att konceptbilen Beetle Dune som visades på bilsalongen i Detroit tidigare i år ska gå i produktion. Och kommer som cabriolet.

Den förhöjda och plastsjoksförseddan konceptbilen Volkswagen Beetle Dune, som visades på bilsalongen i Detroit tidigare i år, kommer att gå i produktion. Det meddelar Volkswagen nu, inte via ett pressmeddelande, utan nästan i förbifarten i en video på sin Youtubekanal.Och det är inte bara en coupéversion som kommer – i videon berättas att även en cabrioletversion av Dune kommer att komma. Några ytterligare detaljer nämns inte, men vi vet att konceptbilen hade en 210-hästars tvålitersmotor kopllad till en dubbelkopplingslåda med sex växlar. Förmodligen kommer dock fler motoralternativ att finnas vid produktionsstart, och kanske även fyrhjulsdrift för att matcha det yttre.Troligen kommer konceptbilens utseende också vara väldigt nära det slutliga – med förändringar i front och akter samt bredare skärmar. Priset sägs bli omkring 30 000 över det för en vanlig Beetle.Videon ser du nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!