Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen Beetle Dune – koncept nära verkligheten

Till Detroitsalongen skickar Volkswagen ett crossoverkoncept baserat på Beetle. Konceptstatusen lär dock blir kortvarig, tyskarna avslöjar redan långt gångna produktionsplaner.

Volkswagen har släppt två skisser som föreställer nya konceptbilen Beetle Dune som ställs ut på Detroitsalongen nästa vecka. Ni som tycker att en konceptbil döpt till Dune känns bekant har helt rätt, i januari år 2000 visades en likadan konceptbil byggd på första nya Beetlen men av den blev det inte mer än ett koncept.

 I pressmeddelandet som följer med de två skisserna avslöjar dock Volkswagen att det nya Dune-konceptet är så gott som färdigt för serieproduktion. De nämner till och med att de siktar på att lansera bilen nästa sommar.

 Vad har vi då att vänta? Konceptbilen Beetle Dune har fem centimeter högre markfrigång än vanliga Beetle och kläs med terrängattribut såsom hasplåtsliknande plastsjok fram och bak, stora sidotrösklar och vad som ser ut att vara ett bagageräcke på bakluckan med skidställ. Konceptbilen har fått en 210-hästars TSI-motor kopplad till den sexväxlade dubbelkopplingslådan. Motorn driver endast på framhjulen och kommer förmodligen så att göra även i produktionsbilen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!