Volkswagen Beetle Fender Edition rockar loss

Volkswagen och stereo- och gitarrtillverkaren Fender har gått ihop för en specialmodell av nya Beetle för alla gitarrfantaster.

Volkswagen visade under bilsalongen i Frankfurt upp en konceptbil av sin nya Beetle som man tagit fram i samarbete med Fender. Lagom till att konceptet blivit verklighet har det också tonats ner lite.

 Konceptbilens gitarrförstärkare i bakluckan kommer få gå, precis som instrumentbrädans rörförstärkare. I den produktionsfärdiga Fender Edition-bubblan kommer möjligheten att koppla in sin gitarr i bagageutrymmet att helt få stryka på foten.

 Det som kommer klara sig hela vägen till produktionslinan är ett tiokanals slutsteg på 400 watt. Dessutom kommer instrumentbrädan få behålla gitarrlacken, fast av kostnadsskäl kommer träet förvandlas till plast i produktionsversion.

 På utsidan märks detaljer som Fender-loggan strax under Volkswagens dito och avgasutblås som påminner om ur-bubblans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!