Foto: X-Tomi Design

Volkswagen bekräftar Arteon kombi

Det har snackats om det förr, nu bekräftas det. Volkswagen Arteon blir shooting brake-kombi.

För ett år sedan presenterade Volkswagen en ny flaggskeppsmodell i Arteon, en stor, rymlig och komfortinriktad halvkombi med saftigare prislapp än de flesta andra modeller som bär VW-emblem.

Kort efter introduktionen kom uppgifter om att Arteon kan komma att växa till sig och produktchefen Elmar-Marius Licharz avslöjade då att en kombiversion låg på ritbordet. Men inget beslut om att förverkliga en sådan version fanns då (åtminstone inte officiellt).

I samband med att Volkswagen nyligen berättade att Arteon ska lanseras i USA och Kina senare i år avslöjade man också att det finns ett beslut taget – Arteon ska bli kombi och det i form av en shooting brake. Exakt vad det innebär återstår att se. Shooting brake i dag är delvis en missbrukad term.

Och inte nog med att Arteon kommer i ett nytt karossutförande, tidigare har vi även rapporterat om att modellen kan få en nyutvecklad VR6-motor på över 400 hästkrafter. I dag har toppvarianten av Arteon en tvålitersfyra på 280 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!