Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen bekräftar Up i GTI-version

Volkswagen visade lilla Up GT redan på Frankfurtsalongen i höstas. Då var det bara som koncept, nu har modellen bekräftats för produktion.

Ett av de ursprungliga försäljningsargumenten för Volkswagen Golf GTI var att det var en kul bil med kompakt kaross. Nuförtiden är Golf GTI, i ärlighetens namn, inte särskilt kompakt längre, utan har genom åren vuxit till sig rejält. Det finns förvisso också Polo GTI nu. Om du tycker att även den är för stor och otymplig – hav tröst, ty nu kommer nämligen även Volkswagens nya minibil Up att komma som GTI-version.

Rackartygsversionen av Up visades förvisso redan på bilsalongen i Frankfurt i september i fjol, men då var Up GT, som bilen hette, enbart ett koncept. Nu rapporteras nämligen Volkswagen-cheferna ha gett bilen grönt ljus för produktion.

Enligt flera källor ska bilen få en trecylindrig turbomatad maskin under huven, som genom en sexväxlad låda ska förmedla omkring 110 hästkrafter till bilens framhjul. Förutom godis under huven, inkluderat uppdaterade bromsar, förväntar vi oss att bilens exteriör och interiör får lite speciella attribut. Konceptet hade bland annat 17-tumsfälgar och kaxigare front- och bakparti. Vi förmodar att i alla fall delar av de sakerna ska följa med i produktion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!