090608-vw-bluesport-ja

Volkswagen BlueSport Concept kan bli verklighet trots allt

På Detroitsalongen i januari visade Volkswagen upp en liten tuff tvåsitsig roadster som de benämnde BlueSport Concept. Kort därefter sades det att modellen inte blir av, men det verkar inte stämma enligt helt färska uppgifter.

Volkswagen visade i Detroit tidigare i år upp en liten roadster med mittmotorkonfiguration som fick det att vattnas i munnen på många samtidigt som Mazda MX-5-ägarna började svettas lite extra. Men den extra salivutsöndringen blev inte vara långlivad. Tanken var att Volkswagen skulle dela utvecklingskostnaderna med Audi och Porsche som också skulle göra var sin variant på BlueSport Concept. Men Porsche satte sig på tvären då de inte var intresserade av en ny instegsmodell, vilket alltså satte stopp för en vidareutveckling av BlueSport Concept till produktionsmodell.

Men nu har det kommit nya uppgifter som säger att bilen trots allt blir verklighet. Det är AutoWeek som har varit i kontakt med bilens projektledare, Mario Fabiano. Enligt honom har den lilla tuffa roadstern redan fått ett internnamn hos Volkswagen, vilket oftast betyder att en bil är under utveckling. Konceptbilen, som driver på bakhjulen, är försedd med en tvålitersdiesel på 180 hästkrafter, men enligt Mario Fabiano kommer BlueSport (eller vad den nu får för modellnamn) att erbjudas med en rad olika motorer, bland annat den fyrcylindriga maskin på 265 hästkrafter som nu lanseras i samband med Scirocco R. Priserna kommer enligt AutoWeek att starta runt 235 000 kronor (räkna med högre prislapp i Sverige om den blir av).

Bilen ser alltså ut att kunna bli verklighet, så låt det återigen vattnas i munnen.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!