100212-volkswagen corrado

Volkswagen Corrado – drömma kan man

För två år sedan gjorde en av Volkswagens ungdomligaste modeller comeback – Scirocco. Frågan är om än mer ungdomliga Corrado, gamla Sciroccos efterträdare, går samma väg. Om grafikern Moczarsky får bestämma så gör den det. Här är hans bilder som ska väcka nya tankar hos Volkswagen.

Vi kan förmoda att en comeback av Corrado är mer eller mindre uteslutet från Volkswagens sida med tanke på att de för bara två år sedan återupplivat Corrados företrädare, och efterträdare, Scirocco.

Men det tar inte grafikern Patrick Moczarsky på Miranda Media hänsyn till då han nu presenterar sina illustrationer föreställande en modern Volkswagen Corrado. Han är, som många andra, ett hängivet fan av Volkswagens 1990-talsikon.

Bilen han har ritat har kvar flera av den ursprungliga bilens linjer men med några stänk av modernare detaljer. Några linjer har lånats från nya Scirocco. Under skalet berättar Patrick Moczarsky att det i hans fantasier sitter en rad komponenter av i dag. På Corrado fanns exempelvis en uppfällbar bakvinge som manövrerades via ett knapptryck. På Patricks designkoncept är vingen fortfarande uppfällbar med helt automatiskt beroende på hastighet.

– Vi inser naturligtvis att Volkswagen inte kommer att ta fram en sådan här bil just nu, men att fly in i fantasin är så fascinerande att det inte ger oss en stunds vila, säger Patrick Moczarsky.

Vad säger du? Vill du se Corrado göra comeback eller nöjer du dig med dagens Scirocco? En ny G60 hade väl inte varit så dumt?

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!