060927_crossgolf

Volkswagen Cross Golf anfaller terrängen

Volkswagen Cross Polo kändes först som en drift med bilar som Audi Allroad och Volvo XC70 när den kom. Den välkomnades ändå av såväl press som kunder och nu kommer nästa Crossversion och den heter Golf i förnamn.

Volkswagen Cross Golf är precis som Cross Polo. Fast det är en Golf då. Ta vanliga Golf Plus. Höj den några centimeter, sätt på skyddande plastdetaljer och lister undertill – voila! Du har Cross Golf.

Antagligen är det inte riktigt så enkelt men skillnaderna mot en vanlig Golf är inte mycket större än så.

Cross Golf är 20 cm högre än vanliga Golf, har 17-tumsfälgar och ser i alla fall ut att klara terrängen hyfsat bra. Men eftersom den är framhjulsdriven är det väl inte särskilt mycket terrängkörning att tala om.

Det finns två bensinmotorer att välja mellan, 1,6 med 102 hk och den bensinsnåla 1,4 TSI med kompressor och avgasturbo. I CrossGolf utvecklar den 140 hk. Två effektiva dieselmotorer, 1,9 TDI med 105 hk och 2,0 TDI med 140 hk, kompletterar motorprogrammet. 

VW Cross Golf kommer synas på Parissalongens två kommande veckor. Den väntas komma till Sverige under början av nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!