Volkswagen Cross Up Foto: Martin Meiners

Volkswagen Cross Up visar upp plasten

CrossPolo, CrossGolf, CrossCaddy och CrossTouran får nu sällskap av ett mindre syskon. Lilla Cross Up begår premiär på Genèvesalongen, men särskilt crossig är den inte.

Att Volkswagens småbil Up lanseras i Cross-utförande är långt ifrån någon överraskning, den lite tuffare och stryktåligare Upen har funnits i Volkswagens planer sedan länge och visades som koncept redan 2011. Strax efter årsskiftet fångades en produktionsfärdig förseriebil dessutom på bild utan maskering. Men är den verkligen så tuff och stryktålig.

 Nej, precis som övriga Cross-bilar från Volkswagen skiljer sig Cross Up endast utseendemässigt från standardbilen. I pressmeddelandet talar Volkswagen visserligen om förhöjd markfrigång, men säger inte hur mycket högre den är. Desto mer talas det om utseendet som har blivit ”sportigare” tack vare svarta skärmbreddare, svarta sidolister, takrails och ytterbackspeglar och stötfångare i aluminiumfinish. 16-tumsfälgar är standard.

 Invändigt känns Cross Up igen på den speciella stolsklädseln som fås i antracit eller rött. I övrigt är Cross-modellen i stort sett en välutrustad Up, med bland annat läderklädd ratt och växelspak, kromringar runt ventilationsutblåsen och speciella dörrtrösklar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!