100812-vw-crosstouran Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen CrossTouran fräschas upp

Nu har turen kommit till den lite tuffare versionen av Volkswagens MPV Touran att ansiktslyftas. Precis som sitt vanliga syskon får CrossTouran mörkare och argare anletsdrag.

2010 är ett riktigt faceliftår för Volkswagen. Stora delar av modellutbudet fräschas upp och rätas in i det nya designledet. I våras var det CrossPolo, CrossGolf och Touran som genomgick ansiktslyft och nu under sommaren kom turen till Caddy. Senare i höst blir det med största sannolikhet storsäljaren Passat som får genomgå ett kraftigt ansiktslyft men just nu handlar det om CrossTouran.

Lyftet för CrossTouran följer inte helt ologiskt samma spår som Tourans. Den tidigare lite snälla fronten har ritats om enligt samma mörka tema som resten av VW-familjen och baktill har de stående lamporna bytts mot liggande varianter. Precis som på Touran har även fönsterlinjen fått en liten knyck längst bak. Inne i kupén har CrossTouran uppdaterats med nya, färglada klädselalternativ och dekorinlägg i rostfritt stål-look.

CrossTouran må se tuff ut men precis som förut är det bara kosmetiskt, den enda mekaniska skillnaden mot vanliga Touran är 20 millimeter högre markfrigång. Ansiktslyfta CrossTouran lanseras nu i höst och kan fås med samma motoralternativ som till vanliga Touran.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr