Foto: Michael Loewa / Greenpeace

Volkswagen fick påhälsning av Greenpeace-aktivister

Volkswagens huvudkontor och fabrik i Wolfsburg fick under gårdagen besök av Greenpeace som passade på att förmedla budskap och krav.

Den ideella globala miljöorganisationen Greenpeace kunde inte hålla sig längre utan styrde i går kosan mot Volkswagens huvudkontor för att protestera mot den tyska biltillverkarens andra utsläppsskandal på kort tid.

De tyska aktivisterna klev upp på Volkswagens entré och förvandlade företagets logotyp till ett budskap: ”CO2 – klimatproblemet”.

Samtidigt släppte den välkända organisationen ett pressmeddelande på sin hemsida, där det bland annat står att läsa om deras krav på den tyska regeringen som de anser bör ta tillfället i akt att forma landets transportpolitik. De tar upp Nederländerna och Danmark som goda exempel på länder som har genomfört förändringar för att sänka utsläpp och nå större mobilitet med förnybar energi. Danmark satsning på att göra folket till cyklister lyfts också fram. Danskarna har enligt Greenpeace blivit ett 30 procent mer cyklande folk sedan 1998, sett till antalet kilometer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!