Nya Volkswagen Passat 2015

Volkswagen ger oss en första titt på nya Passat

Nya Volkswagen Passat är en hett efterlängtad bil hos många då nuvarande generation är ganska ålderstigen. Nu visar Volkswagen de första skisserna på nya Passat.

Nya Volkswagen Passat har premiär i höst, troligtvis på Parissalongen, och som en liten aptitretare inför vad som komma skall visar nu den tyska bilgiganten upp första skisserna på nya generationen.

Som vi ser på bilderna är det en kaxig framtoning som Volkswagen gett nya Passat. Men vi ska ta i beaktning att detta är skisser, de brukar stå några steg från verkligheten. Vi ser dock den nya breda grillen med horisontella ribbor som vrids upp och in i strålkastarna. Formatet är betydligt mer fyrdörrarscoupé än i dag men vi kan vänta oss lite mer volym i sidoprofilen när den verkliga bilen väl presenteras. Verkligheten ligger mycket nära det vi såg för några veckor sedan i Kina.

Nya Passat ska byggas på Volkswagens flexibla MQB-plattform som redan i dag huserar flertalet andra modeller. Under huven blir det små, snåla bensin- och dieselmotorer med fyra cylindrar och som grädde på moset en laddhybrid. En ren elversion lär också vara aktuell, men den dröjer i så fall.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!