Foto: Volkswagen AG / Verwendung fuer Pressezwecke honor

Volkswagen Golf Alltrack – tre snabba från provkörningen

För vilken gång i år som PeO Kjellström har rest till Spanien vet vi inte, men nu är han där igen i alla fall. Denna gång ska Golf Alltrack provköras, vi ringer och kontrollerar.

Hola señor Kjellström!

– Hej på dig! Joru, denna gång Malaga och riktigt kanonväder med över 20 grader varmt. Passar på när jag ändå är här att ta en sväng med nya Volkswagen Golf Alltrack, den tolfte Golfen företaget presenterat på två år.

Bästa Golfen anser vår globetrotter PeO Kjellström.

Hur verkar den?

– Läcker! Kanske den Golf som har mest karaktär med alla offroad-detaljer och silverfärgade inslag. 20 millimeter högre än en vanlig Golf Sportscombi och enbart med Haldex 5-fyrhjulsdrift gör den kapabel till att klara det den kan tänkas utsättas för. Två motoralternativ, turbodiesel med 184 hästkrafter och bensinmotorn 1,8 TSI med 180 hästkrafter. Dieseln får dra 2 000 kg släpvagn. Bör liksom nya Passat Alltrack bli en storsäljare.

Okej! Kommer den till Sverige snart?

– Ja i början av maj, du kan beställa den redan nu. Bensinalternativet kostar 269 900 kronor, dieseln 291 900 kronor. Båda med DSG-låda som standardutrustning.

Hela provkörningen av Volkswagen Golf Alltrack läser du i kommande nummer av Teknikens Värld.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!