101128-vw-golf-led Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen Golf invigs i LED-klubben

Nu träder även Volkswagen Golf in i den ständigt växande klubben av bilmodeller med slingor av LED-ljus i fronten. Om man vill ha sin Golf lite mer speciell går det att extrautrusta den med samma LED-ljus som på ansiktslyfta Eos.

Att lansera en ny bilmodell med vanliga strålkastare går nästan inte längre. Lampglasen må vara snyggt skurna och ge bilen en tydlig identitet men så fort mörkret lägger sig försvinner bilen in i massan av likformiga ljussken och hur ska någon då kunna se vad du har köpt för bil? LED-lampor arrangerade i konstnärliga former är nästan ett måste för alla nya bilmodeller. Nu kan även den folkkära Golfen utrustas med LED-ljus i fronten.

LED-slingorna kommer att erbjudas som tillval till alla modeller av Golf. Riktpriset i Tyskland är satt till 1 310 euro, drygt 12 000 kronor. För de pengarna får man samma typ av lampor som sitter i den ansiktslyfta versionen av plåtcabben Eos. 15 lysdioder är arrangerade i en halvcirkel som ska ge Golf lite extra karaktär.

Att Golf får LED-ljus är dock bara en liten sak i jämförelse med vad som kommer nästa år. Tidigare den här månaden avslöjade Volkswagen-ledningen att det återigen ska tillverkas en cabrioletversion av Golf. Produktionen av en ny Golf Cab ska börja tidigt nästa år

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet