070518_vw_golf_gti_w12

Volkswagen Golf med 650 hästkrafter!

Volkswagen har nu presenterat en konceptbil av en helt annan värld. VW Golf GTI W12 – smaka på det! Ett monster med 650 hästkrafter och prestanda som skulle skrämma i stort sett vilken Ferrari eller Porsche som helst. Läcker att se på är den också.

För några dagar sedan undrade PeO Kjellström hur stark en VW Golf egentligen kan bli (se länk nedan). Nu har vi det slutgiltiga svaret!

Det Volkswagen nu har presenterat är troligtvis det värsta som någonsin kommer att hamna i en Golf – bortsett från Dahlbäck Racing givetvis. Deras GTI-vagn har fått sig en rejäl genomgång både under huven och exteriört. Under förstnämnda ligger nämligen ingenting. Det är istället bakom förar- och passagerarstolarna man hittar samma W12 som bland annat Bentley Continental använder sig av. Alltså två sammansatta VR6-motorer med biturbo som tillsammans ger en volym på sex liter, levererar 650 hästkrafter (nästan 100 fler än Bentleyn) och 750 newtonmeter. Att få mätarnålen att klättra förbi 100 på hastighetsmätaren ska enligt uppgift endast ta 3,7 sekunder. När nålen stannar en stund senare så flyger man fram i 325 km/h.

Golfen har genomgått en mängd olika modifikationer för att kunna matcha prestandan. Bland annat har karossen fått lite aerodynamiska attiraljer, inte för syns skull, utan för att bilen ska hålla sig på vägen. I stället för en vanlig vinge bak har bilens tak nu blivit en inverterad vinge. Detta är en del av en enorm diffuser i kolfiber som ger tillräckligt med down force över bakaxeln. Titta noggrant på bilderna så ser du att C-stolpen har samma utformning som Ferrari 599 GTB, men på Golfen är det så mycket läckrare.

Frågan är om denna bil endast är en studie av läcker design och muskler eller om den någonsin kommer att produceras.

Hur stark kan en VW Golf bli?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!