100309-vw-hybrider

Volkswagen Golf och Passat blir hybrider 2013

För Volkswagen innehåller Genèvesalongen inte bara den viktiga lanseringen av nya Touareg. Tyskarna passar också på att avslöja sina el- och hybridplaner för de kommande åren. Snart får vi se Golf, Jetta och Passat som hybrider.

 När nya Volkswagen Touareg börjar säljas i sommar blir den inte bara den första hybriddrivna storsuven med europeiskt ursprung utan även Volkswagens första hybridmodell ute på marknaden. Men det var väl ingen som trodde att Volkswagens hybridsatsning skulle sluta där? Under de närmaste åren kan vi vänta oss en hel armada av el- och hybridmodeller från VW-folket.

Nästa år planerar VW att sjösätta en testflotta bestående av 500 eldrivna Golfar. Volkswagen säger sig i dagsläget ha eldrivna prototyper som är fullt kapabla att leverera en räckvidd på 150 kilometer, den siffran måste dock stiga innan elbilarna kan sättas i serieproduktion. Nästa punkt på VW:s schema är lanseringen av en hybridversion av Jetta i Nordamerika 2012. 2013 räknar VW med att ha kommit igång med fullskalig produktion av Golf Hybrid och Passat Hybrid, bilar som enligt VW kommer att dominera marknaden.

2013 ser ut att bli ett hektiskt år för VW som utöver Golf och Passat i hybridutföranden planerar att lansera Jetta, Golf och Passat i rena elbilsutföranden. Modellerna får då tilltalsnamnen E-Jetta, E-Golf och E-Passat. Samma år är det tänkt att den lilla stadsbilen E-Up! ska lanseras. E-Up! blev ett uppmärksammat koncept på höstens Frankfurtsalong och snart är det alltså dags för den spännande 3+1-bilen att tackla marknaden. VW:s olika Up!-konceptbilar har beskrivits som en modellserie som kan bli lika framgångsrik som den legendariska bubblan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!