Volkswagen Golf Sportsvan TDI BlueMotion Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen Golf Sportsvan blir BlueMotion-snål

Golf Sportsvan har inte lanserats men det hindrar inte Volkswagen från att presentera en snål BlueMotion-version där 110 dieselhästar bjuder på 0,36 liter per mil.

Volkswagen Golf Plus är historia, dess ersättare heter Golf Sportsvan och är – precis som föregångaren – något av en MPV-version av Golf. Golf Sportsvan visades upp som ”koncept” på Frankfurtsalongen förra hösten och modellen har ännu inte kommit till Sverige. Dock är den beställningsbar i Tyskland och de första bilarna dyker upp under vecka 22 i sommar. I dagsläget är finns det två motoralternativ att välja mellan, antingen 1,2 TSI eller 1,6 TDI. Båda är så kallade BlueMotion Technology-versioner som har optimerats för att spara på bränsledropparna.

Men Volkswagen löper också hela BlueMotion-linan ut när de på årets Genèvesalong, som avslutas till helgen, visar upp Golf Sportsvan TDI BlueMotion.

 Drivlinan är densamma som i 1,6 TDI BlueMotion Technology, det vill säga en 1,6-liters dieselmaskin med 110 hästkrafter. Men tack vare sedvanliga BlueMotion-optimeringar, exempelvis delvis stängd grill, takspoiler, optimerat underrede, lättrullande däck och sänkt markfrigång med 1,5 centimeter, sänks förbrukningen från 0,39 till 0,36 liter per mil vilket motsvarar utsläpp om 95 gram per kilometer.

Det är oklart när Volkswagen Golf Sportsvan TDI BlueMotion börjar säljas. Modellen är ännu inte typgodkänd.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!