Volkswagen Golf-tillverkningen stoppas

Tillverkningen av Volkswagen Golf står just nu stilla, och den kommer att göra det vid ytterligare två tillfällen – i oktober och i december.

Världens näst mest sålda bilmodell, Volkswagen Golf, har hittills i år överproducerats. Modellen har helt enkelt tillverkats i fler exemplar än vad marknaden har efterfrågat. Därför planerar Volkswagen att stänga ned produktionen av Golf vid två olika tillfällen under hösten och vintern. Under fyra dagar i oktober (4-7) samt under fyra dagar i december (19-22) kommer tillverkningen att stå stilla för att på så vis balansera årsproduktionen.

För tillfället ligger Golf-tillverkningen i Wolfsburg nere sedan nästan en vecka, men av en annan anledning än den om balanserad produktion. Orsaken ska vara att det råder oenighet mellan Volkswagen och två underleverantörer (den ena levererar transmissionsdelar, den andra stolsklädslar). Det nuvarande produktionsstoppet beräknas vara till ända inom kort. Enligt tyska Bild ska Volkswagen och underleverantörerna sätta sig ned för fortsatta diskussioner senare under måndagen, diskussioner som under helgen inte ledde till någon slutsats.

Monteringen av Golf och Passat i Zwickau-fabriken påverkas också av problemen med underleverantörerna.

Volkswagen Golf ska inom kort presenteras i ansiktslyft utförande. Nuvarande generation, den sjunde i ordningen, började tillverkas i augusti 2012.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!