Volkswagen inför ESP i alla transportbilar

Volskwagen meddelade under måndagen att ESP - antisladdsystem - kommer finnas som tillval till samtliga transportbilsmodeller. I nya Crafter är ESP redan standard.

ESP finns i dag tillgängligt i de flesta nya bilmodeller. De som inte har det får oftast en stor pekpinne av så väl press som kunder. På transportbilssidan är det däremot inte lika vanligt men de tänker Volkswagen ändra på nu. Till samtliga transportbilsmodeller finns nu ESP som möjligt tillval och Volkswagen strävar mot att det ska bli standard i samtliga modeller.

- Det är helt i linje med vårt säkerhetstänkande men det är också en fråga om att hitta rätt prisnivå. Det får ju inte bli så dyrt att kunderna väljer konkurrenternas bilar som saknar ESP, då gör vi både oss själva och kunderna en björntjänst, säger John Winell, chef för Volkswagen Transportbilar Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!