100823-volkswagen-alfa

Volkswagen intresserade av Alfa Romeo?

Volkswagen är intresserade av att köpa Alfa Romeo. En hög VW-chef berättar för Automobilwoche att den tyska jätten kan tänka sig att köpa den italienska tillverkaren om tillfälle ges.

 Sanna uppgifter eller bara galna spekulationer? Hursomhelst är det senaste ryktet inom bilvärlden klart eggande. Tyska Automobilwoche har talat med en högt uppsatt chef inom Volkswagen som avslöjar att man är intresserad av Fiat-ägda Alfa Romeo. ”Alfa Romeo är ett globalt välkänt märke med sportiga gener och rika traditioner, om en sådan skatt blir tillgänglig får vi inte tveka”, säger VW-chefen till den tyska branschtidningen. Uppgifterna har senare bekräftats av en annan VW-chef som Automotive News Europé varit i kontakt med.

Men det är inte bara de sportiga generna och de rika traditionerna som lockar VW. Den anonyma VW-chefen berättar att ett köp av Alfa Romeo skulle hjälpa VW på dess väg att passera Toyota och bli världens största biltillverkare senast 2018. Volkswagen har inte kommenterat uppgifterna och Fiat nöjer sig med att hänvisa till tidigare uttalanden från vd:n Sergio Marchionne som har hävdat bestämt att Alfa Romeo inte är till salu, trots att märket har svårt att uppnå lönsamhet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!