Volkswagen Jetta världens snabbaste hybrid

Volkswagen Jetta har slagit världsrekord för hybridbilar på Bonneville Salt Flats. Jetta Hybrid klockades nyligen för 298,363 kilometer i timmen, en hårsmån under den magiska 300-gränsen.

Hastighetsrekord och hybrider är en inte alltför vanlig ordkombination men nu har Volkswagen gjort sitt för att bryta den trenden. På den klassiska köra-fort-banan Bonneville Salt Flats kunde ekipaget klockas för 298,363 kilometer i timmen, tillför att bli världens snabbaste hybridbil som bygger på en produktionsbil.

 Bilen modifierades av Volkswagens eget utvecklingscentrum i Wolfsburg. Exakt vad som gjorts för att få fram de extra hästkrafterna som fick upp bilen i den, än så länge inofficiella, rekordhastigheten är inte klart. I originalskick ger den 1,4 liter stora bensinmotorn 150 hästkrafter vilken kopplas till både en elmotor på 27 hästkrafter och en sjuväxlad DSG-låda. 

 Av bilden att döma är karossen i princip oförändrad, medan de smala däcken sitter fälgar på flata navkapslar för att minska luftmotståndet i de höga hastigheterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr