Volkswagen lindrar räckviddsångest med bensin

Tyska kunder till Volkswagens lilla elbil e-Up ska inte behöva känna oro över att företa längre resor, vill Volkswagen. Därför erbjuder man nu elbilskunder en bensindriven bil för de stunder räckviddsångesten blir för stor.

Ett välkänt problem med de flesta av de elbilar som finns på marknaden i dag är den relativt korta räckvidden, där endast ett fåtal når längre än 15 mil på en laddning. För att komma runt detta problem väljer nu Volkswagen att, på den tyska marknaden, erbjuda elbilskunder möjligheten att byta sin bil mot en bensindriven dito för långresor.

Det gäller köpare av Volkswagen e-Up (vars ekonomiska kalkyl du kan läsa mer om här), som under tre års tid från köptillfället ska ha möjlighet att fritt låna en bensindriven Up när långresor eller transport av tyngre föremål ska utföras. Erbjudandet gäller dock högst 30 dagar om året. Även en gräns i miltal ska finnas, men har inte redovisats.

Volkswagen e-Up har en redovisad räckvidd på 16 mil.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!