Volkswagen Golf GTI Cabriolet

Volkswagen-nyhet 1: Golf GTI Cabriolet

Golf GTI är kul. Golf Cabriolet är också kul. Dubbelt kul blir det då om man kombinerar dessa två, resonerar Volkswagen – här är Golf GTI Cabriolet!

Vid fjolårets bilsalong i Genève presenterade Volkswagen, efter många års frånvaro för modellen, återigen en Golf Cabriolet. I år parar man den nya cabrioletkostymen med Golf i GTI-version. Resultatet ser ni här – Golf GTI Cabriolet.

Under huven hamnar maskinen från vanliga GTI, med 210 hästars turbomatad rak fyra på två liter och 280 newtonmeters vridmoment, mellan 1 700 och 5 300 varv/min. Motorn ska sedan gå att kombinera med antingen en 6-växlad manuell låda eller en DSG-låda med samma antal växlar. 

Accelerationen från 0-100 km/h ska gå på 7,3 sekunder och toppfarten är satt till hela 237 km/h. Samtidigt ska inte förbrukningen, enligt Volkswagen, hamna på mer än 0,76 l/mil, blandad körning.

GTI-attributen är inte bara under huven, även på ut- och insida har GTI Cabriolet fått uppgraderingar enligt mallen för takförsedda GTI. Kralligare kjolpaket, en bitskare front, en fetare bakspoiler samt den röda randen runt grillen ingår på utsidan, GTI-typisk rutig klädsel och andra interiördetaljer på insidan. Och undrar du hur snabbt du kan fälla taket, så tar det 9,5 sekunder, i farter upp till 30 km/h.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!