Volkswagen och Seat återkallar – bilbälten kan öppnas

En miss i bälteskonstruktionen gör att Volkswagen och Seat tvingas återkalla senaste generationerna av modellerna Polo, Arona och Ibiza.

Det var vid ett undanmanöverprov utfört av finska Tekniikan Maailma som konstruktionsmissen uppdagades. Med tre bältade i baksätet och kraftig gir åt vänster öppnades bilbältet på vänster passagerarplats bak. Det kan vara ödesdigert om giren följs av en häftig inbromsning eller kollision.

Anledningen till att bältet knäpps upp ska vara en konstruktionsmiss där mittplatsens bälte trycker på vänsterplatsens bälteslås.

Tre modeller berörs av konstruktionsmissen; Volkswagen Polo, Seat Arona och Ibiza. Samtliga av senaste generation. Dessa modeller kommer att återkallas och berörda ägare kommer att kontaktas där de ombeds uppsöka verkstad. Till dess att inspektion och eventuellt utbyte av bältesdelar gjorts avråder Volkswagen Sverige berörda bilägare från att använda mittplatsen i baksätet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!