Volkswagen ger oss en försmak av nya Tiguan

Nya Volkswagen Tiguan har premiär i veckan och nu får vi för första gången se vad vi har att vänta oss.

Det är inte många timmar kvar innan nya generationen Tiguan avtäcks av Volkswagen nere i Frankfurt. Men den som inte har tålamod nog att vänta får här ett litet smakprov på hur bilen ser ut i sitt nya utförande.

Det syns långa vägar att Volkswagen Cross Coupé GTE har stått förebild, konceptbilen som tyskarna visade upp i Detroit i januari i år. Den produktionsfärdiga bilen kommer dock att vara nedtonad jämfört med konceptbilen – ja, även jämfört med vad vi ser på illustrationerna här, exempelvis de gigantiska hjulen.

Nya Tiguan baseras på MQB-plattformen precis som syskonen Golf, Passat, Touran med flera. Den sägs vara sex centimeter längre än sin föregångare men ändå vara 80 kilo lättare. Obekräftade uppgifter säger att Tiguan kommer att erbjudas i ett sjusitsigt utförande och då läggs ytterligare två decimeter till på längden.

Instegaren kommer att utgöras av en 1,4-liters TSI-bensinmotor med 125 hästkrafter medan toppversionen blir en 240-hästars TDI-dieselmaskin. En GTE-version, det vill säga en laddhybridvariant, lär också vara aktuell.

Mer information om och riktiga bilder på nya Tiguan kan vi förvänta oss väldigt snart.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!