Volkswagen påbörjar återkallelse av Golf för att åtgärda fusk

Så är turen nu kommen till Volkswagen Golf. Den populära modellen som namngivit en hel klass ska bli fri från den fuskmjukvara som varit bilbranschens hetaste samtalsämne det senaste halvåret.

Nu har tyska transportmyndigheten Kraftfahrt-Bundesamt, KBA, godkänt Volkswagens lösning för att få bukt med fusket i EA189-dieselmotorn som sitter i Golf 2,0 TDI BMT (BlueMotion Technology). I Europa är det ungefär 15 000 exemplar av nämnda modell, med manuell växellåda, vars ägare kommer att få ett brev hemskickat med en uppmaning att besökare Volkswagen-verkstaden.

Enligt KBA:s tester utgör Volkswagens ingrepp i Golf 2,0 TDI BMT ingen risk för försämrade värden vad gäller prestanda, förbrukning och ljudnivå.
Volkswagens åtgärd är för bilägarna kostnadsfri och alla kunder erbjuds dessutom lämpliga och kostnadsfria alternativa lösningar för att inte inskränka på deras rörlighet under tiden bilen är på verkstaden.

Tidigare har KBA godkänt Volkswagen Amarok, Audi A4, A5, A6 och Q5 samt Seat Exeo för återkallelse och åtgärd. Däremot är Volkswagens åtgärdsplan för Passat och Skoda Superb ännu inte godkänd, vilket har försenat hela återkallelseprocessen.

Volkswagen säger dock att återkallelser av andra volymmodeller följer inom kort.

LÄS OCKSÅAlla drabbade Volkswagen-modellerAlla drabbade Audi-modellerAlla drabbade Skoda-modellerAlla drabbade Seat-modeller

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!