Volkswagen Passat Alltrack – svenska priser

Efter premiären på bilsalongen i Tokyo kommer Passat Alltrack till Sverige. Priserna för den 30 mm högre Passaten börjar strax över 300 000 kronor när bilen kommer till Sverige i påsk.

Personer med ”aktiv livsstil” är svårdefinierade, men nu menar Volkswagen att bilen för målgruppen är här – Volkswagen Passat Alltrack. Med en 30 millimeter högre markfrigång och nya stötfångare skiljer sig Volkswagen Passat Alltrack från sin lite mer diskreta systerbil utan tilläggsnamn. Men skillnaderna är enligt Volkswagen inte bara kosmetiska. Genom den större sluttningsvinkeln på både de främre och bakre stötfångarna ska Alltrack klara av de branta backar en aktiv livsstil medför. Fram sluttar vinkeln 16 grader mot 13,5 grader innan. Bak har den ökat från 11,9 till 13,6 grader. 

 Bilen lanserades inför bilsalongen i Tokyo sent förra året och nu är det dags för Alltrack att begå svensk premiär. Och på Volkswagen hoppas man på modellen. 

 – Under de senaste åren har vi sålt allt fler fyrhjulsdrivna versioner av våra modeller och Alltrack kommer utan tvekan att bli ett viktigt tillskott, säger Volkswagen Sveriges chef Sten Forsberg i ett pressmeddelande.

 Men vill man ha Passats miljöbilsklassade Bluemotion-motorer får man leta vidare. Alltrack kommer bara att erbjudas med två motoralternativ, bland dem den turboladdade och direktinsprutade 2,0 TSI på 211 hästkrafter som vi känner igen från Volkswagen Golf GTI. Lever man däremot en aktiv livsstil som kräver diesel i tanken finns en 170-hästars TDI-motor att tillgå för några tusenlappar till (309 900 mot 325 900 kronor för TDI). Då ingår en förbrukning på 0,59 liter per mil och 155 utsläppta gram koldioxid per kilometer. 

 Bromsprogrammet Hill Descent Control, eller HDC ser till att bromsa in bilen i branta backar och kommer precis som fyrhjulsdrift och DSG-låda som standard till båda motorerna.

 Andra generationens parkeringsassistans kan numer parkera i rät vinkel och bromsar automatiskt om den känner att en krock är nära förestående. 

 Passat Alltrack går att beställa från och med nu och bilen kommer till Sverige i påsk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!