100125-vw-passat-baksäte Foto: Tomas Liebig

Volkswagen Passat CC får plats för fem

Många kunder har efterfrågat det och nu blir det möjligt, det vill säga att få VW Passat som femsitsig. Till en liten merkostnad kan det tvåsitsiga baksätet förvandlas till tresitsigt, frågan är bara vem som få plats på mittenplatsen.

 Skillnaderna mellan Volkswagen Passat och dess coupéformade tvilling Passat CC kan tyckas försumbara. Nu är VW i färd med att sudda ut gränserna ännu mer. För ett pristillägg på 100 euro kan man nu få sin Passat CC med ett tresitsigt baksäte, till skillnad från grundutförandet då bilen är strikt fyrsitsig.

Enligt Volkswagen har många kunder efterfrågat möjligheten att få en till sittplats i stället för det stora förvaringsfack som normalt sitter mellan de två bakre sittplatserna. Vi frågar oss dock hur stor användning man kan ha av mittplatsen. Passat CC är inte känd för en väl tilltagen takhöjd i baksätet och den upphöjda och smala mittplatsen kan omöjligen husera någon person större än ett barn. VW uppger att mittplatsen uppfyller alla säkerhetskrav och som vi kan se på bilden så finns både nackstöd och trepunktsbälte. Baksoffans ryggstöd kan fällas i proportionerna 60/40.

TV-TV

Test & provkörningar

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!