080924-vw-pickup-concept

Volkswagen Pickup Concept – nya Robust

Inte sedan 1990-talets Taro har Volkswagen erbjudit en pickup. Nya Pickup Concept är en förhandstitt på VW:s återtåg till hantverkarnas hjärtan. Konceptet kommer med all sannolikhet att omvandlas till en produktionsfärdig produkt med namnet Robust.

På årets IAA Commercial Vehicles Show som slår upp sina portar i Hannover i slutet av veckan kan besökarna bland annat beskåda Volkswagens kommande pickup-modell. Det har gått en tid sedan VW senast hade en större pickup i sitt modellutbud. VW Taro byggdes mellan åren 1989 och 1996 och var egentligen en Toyota Hilux i tysk förklädnad. Nu är det dags för VW att göra ett nytt försök, och den här gången står man på helt egna ben. Mångtaliga spionbilder har visat att VW har ett pickup-projekt på gång, nu får vi för första gången se ungefär hur den slutgiltiga produkten ser ut. För även om VW inte sticker under stolen med att det nya konceptet i slutändan kommer att resultera i en produktionsbil, så understryker de att det inte är den produktionsfärdiga bilen som syns på bilderna.

Vi får ändå en mycket god uppfattning om hur den färdiga bilen kommer att se ut. Bilen ger ett ordentligt robust intryck, något som troligtvis kommer att föras över till produktionsbilen. Konceptbilen är visserligen stylad enligt något slags livräddartema, men om man tänker bort blåljusen och terrängdäcken har man förmodligen den färdiga bilen. VW har ännu inte velat säga något officiellt om bilens namn, även om det är en illa dold hemlighet att namnet Robust verkar vara spikat. Det finns emellertid vissa ihärdiga rykten som säger att bilen återupplivar det gamla Taro-namnet.

Tillverkningen av den färdiga bilen startar under hösten nästa år i fabriken i argentinska Pachero. Försäljningen väntas komma igång kort därefter. Huvudmarknaderna blir Sydamerika, södra Afrika, Australien och Europa. Det är ännu inte sagt om Robust kommer att ta sig till den amerikanska marknaden. Pickuperna har den senaste tiden haft en svår tillvaro på den krisande bilmarknaden i USA. En förhållandevis liten och snål pickis från VW skulle kanske kunna hävda sig bra bland de svulstiga amerikanerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!