070720-vw-polo-bluemotion

Volkswagen Polo BlueMotion ännu snålare

Volkswagens BlueMotion-modeller är både ekonomiska och bränslesnåla. Nu blir Polo BlueMotion, som kom under sommaren 2006, ännu snålare.

Volkswagen Polo BlueMotion har nu genomgått en optimering av den trecylindriga och 1,4 liter stora dieselmotorn som är på 80 hästkrafter med ett vridmoment på 195 Nm. Tillsammans med det låga luftmotståndet, som är en del av filosofin för BlueMotion, så har Volkswagen fått ner bränsleförbrukning till 0,38 liter per mil. Koldioxidutsläppen anges till låga 99 gram per kilometer och går så klart under Vägverkets definition för miljöbilar. De tidigare siffrorna innan motoroptimeringen var 0,39 liter per mil och 102 gram per kilometer. Motorn är dock inte hela sanningen bakom bilens lägre siffror. Speciella miljödäck med lågt rullmotstånd sitter på bilen vilket hjälper till att sänka förbrukningen och utsläppet.

Till hösten kommer Golf BlueMotion för att komplettera BlueMotion-familjens befintliga medlemmar – alltså Polo och Passat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!