100505-vw-polo-r-på-g

Volkswagen Polo R finns i görningen

Volkswagens satsning på sportiga modeller fortsätter. Tidigare i våras etablerades R-divisionen och nu verkar det som att en Polo R är på gång. Vi kan nog se fram emot den starkaste och snabbaste Polon hittills.

 Tidigare i våras sjösatte Volkswagen sin prestandadivision R GmbH. R ska vara för Volkswagen vad AMG är för Mercedes, M för BMW och quattro för Audi. Och tro inte att någon VW-modell kommer att slippa undan R-behandlingen. Enligt brittiska Autocar är R-divisionen i full gång att utveckla en Polo R.

Enligt britternas källor ska Polo R drivas av en rejält uppskrämd variant av den turbomatade 1,6-litersmotorn. Minst 210 hästkrafter väntas. Dessvärre är det inte tal om någon fyrhjulsdrift som i det större syskonet Golf R. Polos PQ25-plattform tillåter ingenting annat än framhjulsdrift. Autocars källor säger ingenting om utseendet, men tänkt Polo GTI och tänk sedan ett steg till så får du nog ett begrepp om hur Polo R kommer att se ut. En viss föraning kan fås genom att titta på konceptbilen Polo GTI Wörthersee 09 från förra året (bilderna).

Autocars källor säger inte heller något om när Polo R kan tänkas komma. Hur snart den än kan lanseras kommer Polo GTI att hinna före. GTI-Polon presenterades på Genèvesalongen i mars och kommer ut på marknaden någon gång efter sommaren. Den kommer då att bjuda på hela 180 hästkrafter och 250 Nm.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!