Volkswagen Polo R WRC Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen Polo R WRC – 90 bilar till Sverige

Volkswagens rallysatsning har den trevliga bieffekten att Polo släpps i en hetare version för gatan. Nu går det att beställa Polo R WRC, som endast kommer i 90 exemplar till Sverige, för ett oväntat lågt pris.

Vi hade väl kanske hoppats på att Volkswagen skulle våga göra en riktig värsting-Polo för gatan, helst med fyrhjulsdrift och 350 hästkrafter precis som Sébastien Ogiers rallybil, men framhjulsdrift, 220 hästkrafter och 0-100 km/h på 6,4 sekunder får väl duga. Det är precis vad man får om man beställer en av de 90 Polo R WRC som nu kommer till Sverige.

 Priserna för Polo R WRC börjar på 229 900 kronor. Då ingår det mesta i utrustningsväg, till exempel 18-tumsfälgar, parkeringssensorer, regnsensor, navigation och sportstolar men inte DSG-låda. Det kan tyckas vara mycket pengar för en liten Polo men man ska komma ihåg att Polo GTI kostar från 228 900 kronor. Om man ändå hade tänkt köpa en Polo GTI kan det alltså vara läge att skynda sig för att få en Polo R WRC till nästan samma pris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!