100317-volkswagen-r Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen R GmbH är officiellt

Nu har Volkswagen officiellt tryckt på startknappen för deras nya prestandadivision R GmbH. Under R-namnet samlas allt som är sportigt inom VW, allt från värstingarna Golf R och Scirocco R till kosmetiska R Line-paket för vanliga familjebilar.

Volkswagen låter nu meddela att deras prestandadivision R är sjösatt. Tyskarna från Wolfsburg har samlat allt från utveckling till försäljning av R-produkter under det nya R-namnet. Volkswagen R GmbH ska vara för VW vad AMG är för Mercedes, vad M är för BMW, vad quattro är för Audi och så klart var OPC är för Opel.

R-portföljen är för tillfället relativt tunn, där hittas de två R-versionerna av Golf och Scirocco, R Line-paketen som finns till flera av VW:s modeller samt Exclusive-produkterna. Framöver kan vi förmodligen se fram emot fler R-modeller, bland annat av en Touareg R och en ny Passat R.

R GmbH har sitt högkvarter i Warmenau nära Wolfsburg och sysselsätter drygt 350 personer.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!