Volkswagen R satsar på diesel och fyrhjulsdrift

Volkswagen R satsar på diesel och fyrhjulsdrift

Volkswagens prestandaavdelning R GmbH tittar in i framtiden och säger att den består av diesel och fyrhjulsdrift. Däremot tror de inte på hybridlösningar.

Det var i förra veckan på LA Auto Show som Autoblog fick växla några ord med Volkswagen R GmbH:s chef Ulrich Richter om hur framtiden för Volkswagens prestandabilar kommer att se ut.

 Herr Richter formulerade det väldigt enkelt och precist: ”Framtiden är diesel och fyrhjulsdrift”.

 Med andra ord kanske nästa generation Golf R och Scirocco R kan få oljebrännare under huven.

 

Han tillade också att vilken Volkswagen-modell som helst kan bli R-bil. Det skulle i så fall kunna öppna för en Passat R (nu hurrar alla Passat R36-ägare) och förmodligen också Beetle R samt Golf R Cabriolet (bilden till höger) som hittills endast visats i konceptformat.

 På frågan om hur Ulrich Richter ser på elhybriddrivlinor i Volkswagen R-bilar är han av en bestämd åsikt, nämligen: ”Du kan få samma effektivitet som en hybrid genom att plocka bort 100 kilo”.

 Men då kolfiber fortfarande är förhållandevis dyrt lär det främst handla om extra mycket aluminium i framtida R-bilar från Volkswagen.

Bilden är ett montage.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!